Αρχική Σελίδα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Φωτογράφος...Ένας Σωστός Επαγγελματίας!



Τι διαφορά μπορεί να έχει ένας ερασιτέχνης από έναν επαγγελματία φωτογράφο?

Από μια πρόσφατη έρευνα που διάβασα διαπίστωσα ότι τελικά δεν  παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η πολύχρονη εμπειρία κάποιου αλλά η προετοιμασία για την φωτογράφηση..

Ο επαγγελματίας φωτογράφος θα αφιερώσει περισσότερες ώρες για προετοιμασία και για φωτογράφιση...θα πάρει λήψεις από πιο πολλές οπτικές γωνίες και θα ασχοληθεί πολύ περισσότερο με την επεξεργασία των φωτογραφιών απ' ότι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος.






















Μπορεί να δούμε  δύο ίδιες φωτογραφίες τραβηγμένες όμως από διαφορετικούς ανθρώπους και θα διαπιστώσουμε ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη..όχι τόσο στο τι απεικονίζει η κάθε φωτογραφία αλλά η διαφορά θα είναι ως προς την ποιότητα..

Οι μεγάλες διαφορές που βλέπουμε στην ποιότητα των φωτογραφιών συχνά είναι αποτέλεσμα του πόσο σοβαρά και συστηματικά θα δουλέψει κάποιος με το θέμα του.


























Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει το ταλέντο αλλά και ο επαγγελματικός εξοπλισμός (που σε κάποια είδη φωτογραφίας είναι απαραίτητος)..

Μεγάλη διαφορά θα δούμε όμως όταν ένας επαγγελματίας ταξιδιωτικός φωτογράφος θα σηκωθεί χαράματα και θα στήσει το τρίποδο του για να βγάλει φωτογραφίες σ'ένα νησί, σε σχέση με τον ερασιτέχνη που θα πάει στο ίδιο ακριβώς σημείο μετά από ώρες, που ο ήλιος θα καίει τα πάντα και ο ουρανός ίσως βγει λευκός..

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας βέβαια γιατί κάποιοι ίσως να αδυνατούν να αγοράσουν έναν επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά να διαθέτουν τόσο ταλέντο και να ασχολούνται τόσο πολύ με την επεξεργασία που το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει σε σχέση με κάποιους "τεμπέληδες" φωτογράφους που ίσως έχουν και τον εξοπλισμό και κάποιο πτυχίο αντίστοιχο..







Γι αυτό μην χάνετε χρόνο είτε έχετε τον εξοπλισμό είτε όχι βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει..
ανοίξτε τους ορίζοντές σας..
σκεφτείτε ένα θέμα που σας αρέσει και αρχίστε να φωτογραφίζετε..
δουλέψτε το, επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας και βγάλτε όλο το δημιουργικό σας χαρακτήρα και ξεδιπλώστε  το ταλέντο σας..
και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου